Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Шатдаун": Трамп назвав "марною тратою часу" зустріч із демократами

Середа, 9 січня 2019, 23:58

Президент США Дональд Трамп назвав "марною тратою часу" переговори із лідерами Демократичної партії, які відмовилися виділяти кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою у відповідь на припинення "шатдауну".

Про це він написав у Twitter.

"Щойно пішов із зустрічі з Чаком Шумером (лідер демократів у Сенаті) та Ненсі Пелосі (спікер Палати представників - ред) - цілковито згаяний час.

Я запитав, що станеться за 30 днів, якщо я швиденько відновлю роботу уряду, чи схвалюють вони у такому разі фінансування безпеки на кордоні, включно з побудовою сталевого бар'єру вздовж кордону? Ненсі відповіла: ні. Я сказав: "До побачення, жодних результатів", - підкреслив глава Білого дому.

Водночас Чак Шумер заявив, що "Трамп не добився свого і просто пішов із зустрічі". 

Напередодні Трамп у спеціальному телевізійному зверненні закликав Конгрес надати 5,7 млрд доларів на зведення стіни на кордоні США з Мексикою.

Нагадаємо: 

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун"). 
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну". Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування