Макарій заявив, що не стане "почесним громадянином Львова": через Філарета

Неділя, 13 січня 2019, 20:56
Макарій заявив, що не стане почесним громадянином Львова: через Філарета

Колишній голова Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій відмовився від пропозиції мера Львова Андрія Садового отримати звання почесного громадянина через митрополита Філарета. 

Про це повідомляє сайт Львівської єпархії УАПЦ.

"Митрополит Макарій, визнаючи рішення Матері-Церкви, відмовляється від пропозиції мера Львова щодо отримання звання почесного громадяна Львова разом із митрополитом Філаретом, який ігнорує рішення Вселенської Патріархії", - йдеться у заяві.  

У єпархії нагадали, що 6 січня у Стамбулі, де Вселенський Патріярх Варфоломій вручив Томос для Православної церкви в Україні колишні глави УАПЦ та УПЦ КП  митрополит Макарій та митрополит Філарет не були присутні. 

"Митрополит Макарій пояснив свою відсутність у Константинополі через непокору ... Філарета, який не бажає прийняти визнаний Вселенською Патріархією митрополичий устрій Православної Церкви в Україні. Саме  небажання зняти патріарший куколь і стало причиною відсутності архієреїв 6 січня у Константинополі", - йдеться у повідомленні єпархії. 

У свою чергу мер Львова висловив жаль з приводу "суперечностей серед вищого православного духовенства" і зазначив, що його пропозиція залишається в силі.

Читайте також:

Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії

Нагадаємо, 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування