Ярош: Ахметова не бачив, з Пінчуком зустрічався, Коломойському вдячний

Вівторок, 15 січня 2019, 11:06

Екс-керівник "Правого сектору" народний депутат Дмитро Ярош каже, що його нинішній проект – "Українська добровольча армія" – фінансово підтримують крупні бізнесмени.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Є, в першу чергу, коло доволі крупних бізнесменів, які допомагають нам працювати. Навіть хлопці отримують якісь там гроші. Ми не називаємо це зарплатою, тому що вона не завжди буває. Це – матеріальна допомога сім’ям. Декілька тисяч гривень", – відповів Ярош на запитання, на які гроші існує УДА.

За його словами навчальний центр УДА побудували великою мірою за рахунок "Епіцентру".

"Хоча я особисто не знайомий з Герегою (співвласник мережі гіпермаркетів, колишній депутат Партії регіонів, який голосував за "диктаторські закони" – УП). Ми спілкувались через посередників. Нам "Епіцентр" поставляв матеріали", – розповідає Ярош.

"Також дуже вдячний Геннадію Буткевичу (співвласник мережі "АТБ-Маркет" – УП). Нам декілька років допомагають їжею на сотні тисяч гривень. Плюс базу забезпечуємо за рахунок фермерів – м'ясо, крупи, олія. У нас справді народна армія, допомагає вся Україна – від Закарпаття до Донеччини", – стверджує політик.

 
ельдар сарахман, уп

Ярош заперечує думку, що він – "проект" спецслужб.

"Ті, хто так говорить, живе в своїй матриці. Частіше це люди з бізнесовим способом мислення. Вони вважають – все, що навколо них, це якісь проекти, в які обов’язково треба вкинути мільйони доларів. Вони геть не вірять в силу і енергію народних мас. Це їхня найбільша проблема. Вони врешті всі програють. Ігор Валерійович (Коломойський – УП) вже багато чого втратив – не повірив в силу українського народу (сміється). Олігархи будуть втрачати і далі".

Очільник УДА також стверджує, що не був проектом Коломойського.

"Це все видумки. Я бачився з ним рази три-чотири в житті, коли він був губернатором. Ігор Валерійович шалена людина, розумна. Він – гравець. Азартний гравець", – сказав Ярош.

За його словами з командою Коломойського – Геннадієм Корбаном (бізнесмен, колишній віце-губернатор Дніпропетровської області – УП), Борисом Філатовим (адвокат, бізнесмен, діючий мер Дніпра – УП) – попрацювалося "дуже непогано".

"Вони безпосередньо відповідали за наші контакти. Надали купу автомобілів, купу легальної зброї зареєстрували на відповідних людей. Допомагали медикаментами. Я Коломойському і його людям вдячний. Але вони забезпечували тільки частинку від того потоку необхідних речей, які ми отримували від різних людей", – розповів Ярош.

Також Ярош каже, що не знайомий з іншим олігархом – Рінатом Ахметовим:

"Ні. Ніколи не бачив. З Пінчуком зустрічався. Здається, це було після Майдану. Але там такі, суто технічні питання були. Здається, його базу хлопці захопили на Закарпатті. Щось таке (сміється)…"

На ремарку про інформацію щодо нібито пропозиції свого часу від голови адміністрації президента Андрія Клюєва в 15 мільйонів "відступного" за зникнення з Майдану "Правого сектора" Ярош сказав наступне:

"О! Вже 15?! Я чув раніше про п’ять. Цих грошей не було. З Клюєвим я не зустрічався. Спроби контактів з його сторони були. Вони всі там намагалися вийти на мене, "Правий сектор" і купити".

Однією з причин, чому він вийшов із "Правого сектора" Ярош називає те, що в ПС хотіли продовження революції.

"А я вважав, що революція знищить державу до кінця. Росія вторгнеться, якщо ми зараз почнемо брати під контроль урядові квартали. Але там, в "Правому секторі", чудові хлопці", – каже політик.

Ярош зазначає, що офіційного статусу "Українська добровольча армія" поки не має, але наполягає, що вона не є незаконним збройним формуванням:

"Сподіваюсь, нарешті приймемо закон про УДА. Тоді буде, так би мовити, все по-людськи".

Нагадаємо:

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News