Гомофобія Турчинова знайшла підтримку в "захисників сімейних цінностей"

П'ятниця, 18 січня 2019, 12:55

Громадська організація "Інститут релігійної свободи" запевняє, що 160 релігійних і 130 громадських організацій підтримують позицію секретаря РНБО Олександра Турчинова щодо нетерпимості до геїв.

Відповідне повідомлення опубліковане сайті ІРС.

"Після резонансу, який викликала стаття Олександра Турчинова, 160 церковних громад та 130 громадських організацій публічно заявили про підтримку позиції секретаря РНБО, який виступив на захист сімейних цінностей і проти нав’язування гендерної ідеології", - зазначається там.

Йдеться про матеріал на сайті Турчинова, в якому він виступає на захист "традиційних сімейних цінностей" та критикує "пропаганду аморальності".

В ІРС кажуть, що за цю статтю секретар РНБО зазнав критики та цькування з боку правозахисних організацій.

"У відповідь на це 290 церковних і громадських організацій спрямували звернення до керівництва держави щодо необхідності захисту сімейних цінностей та заявили про солідарність з відповідними рішеннями місцевих рад і християнською позицією Олександра Турчинова", - заявляють в "інституті".

Там наголосили, що лідери релігійних та громадських організацій, зокрема, закликали президента та уряд "зупинити нав’язування суспільству гендерної ідеології та сприяти створенню центрального органу виконавчої влади, відповідального за формування та реалізацію державної сімейної політики".

Сам Турчинов подякував за таку підтримку. "Дякую релігійним, громадським організаціям, вченим та просто небайдужим людям, які підтримали мою позицію", - написав він у Twitter і додав посилання на повідомлення "Інституту релігійної свободи".

Нагадаємо:

  • Івано-Франківська облрада звернулася до центральної влади із проханням захистити українську сім'ю від геїв.
  • На це відреагувала урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко. Вона заявила, що такі звернення загрожують національній безпеці країни і пообіцяла звернутися з цього приводу до Служби безпеки України.
  • Турчинов заступився за франківських депутатів і піддав нищівній критиці Катерину Левченко. Про це він написав у статті "Неомарксизм або подорож у безодню".
  • Раніше за гомофобію правозахисники вимагали звільнити дружину Турчинова

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування