У Міноборони вшанували кіборгів, які загинули під час оборони ДАП

Неділя, 20 січня 2019, 10:05
У Міноборони вшанували кіборгів, які загинули під час оборони ДАП

У Міноборони відбулося вшанування кіборгів, які загинули під час оборони Міжнародного аеропорту "Донецьк".

Участь у заході взяв президент України Петро Порошенко, родини загиблих військовослужбовців, керівництво держави та оборонного відомства, Генштабу ЗСУ, представники громадськості, військовослужбовці Київського гарнізону та ін, пише "Укрінформ". 

Як заявив Петро Порошенко, протистояння українських бійців з агресором у Донецькому аеропорту завершилося наприкінці січня.

"Не витримали стіни, а українські воїни вистояли, не зламалися і здобули безсмертну славу, і тому – перемогли", - зазначив він. 

"Захисники ДАП заклали основу для нашої перемоги, і вона прийде. Дай боже, щоб одного дня на мирному, звільненому Донбасі ми зібралися на злітній смузі Донецького аеропорту ... Україна не зійде зі шляху, який обрала. ... Ніколи не забудемо подвигу і не пробачимо ворогу, не зрадимо того, у що віримо. Відбудуємо аеропорт Донецька і на його вежі завжди майорітиме український прапор", - заявив Порошенко. 

Читайте також: 

Дев’ята рота. Останні "Кіборги"

Дев’ята рота. Останні "Кіборги". Частина друга

Дев’ята рота. Останні "Кіборги". Частина третя. "Падіння ДАПу"

Нагадаємо, 

20 січня в Україні відзначають День пам'яті захисників Донецького аеропорту (ДАП).

Оборона ДАП тривала 242 дні. За офіційними даними, за час оборони аеропорту загинуло понад 200 українських військових, понад півтисячі зазнали поранень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування