У Росії порушили справу проти слідчого СБУ

Вівторок, 22 січня 2019, 11:05

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти слідчого Служби безпеки України Андрія Просняка нібито за притягнення до відповідальності директора "РИА Новости в Украине" Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді.

Про це повідомила офіційний представник СК Світлана Петренко

"СК Росії по відношенню до Андрія Просняк порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 144 КК РФ, ч. 2 ст. 299 КК РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста і незаконне притягнення до кримінальної відповідальності)", - сказала вона.

Відзначається, що Просняк очолює слідчий відділ Головного управління Служби безпеки України.

"Він повідомив Вишинському про підозру у вчиненні злочину, що передбачає кримінальну відповідальність за державну зраду", - заявила представник СК.

За її словами, "на момент прийняття цього рішення українським правоохоронцям було достовірно відомо, що публікації, які, на їхню думку, зазіхають на інформаційну безпеку України, були розміщені як сторонніми авторами, так і до працевлаштування Вишинського в Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні" .

Там додали, що дані матеріали "і зовсім не містять будь-яких ознак, які зазіхають на безпеку України", а кримінальне переслідування Вишинського нібито здійснюється "в порушення Загальної декларації прав людини".

Нагадаємо:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування