Вишинському оголосили ще одну підозру

П'ятниця, 6 липня 2018, 16:14

Підозрюваному у держзраді керівнику "РИА Новости Україна" Кирилу Вишинському повідомили підозру в незаконному зберіганні зброї.

Про це повідомляє 6 липня прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Вишинському повідомлено про ще одну підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів) КК України", – пише вона у Facebook. 

 

За словами Сарган, в ході проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет та набої до нього.

За результатами судово-балістичної експертизи, вказаний пістолет є вогнепальною зброєю – самозарядним нарізним пістолетом моделі "FN Browning M1906".

15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК провели обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" у Києві й у домівках деяких співробітників агентства.

Вишинського тоді затримали й оголосили йому підозру в державній зраді (ч.1 ст.111 ККУ).

Слідство зібрало докази того, що інформація на сайті "РИА Новости-Украина" містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій було встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності російського агентства.

17 травня Херсонський міський суд арештував Вишинського на два місяці.

Вишинський відмовився від українського громадянства на користь російського, сподіваючись на видачу його РФ.

5 липня Міністерство закордонних справ Росії озвучило вимогу "негайно і безумовно" звільнити керівника "РИА Новости Україна".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...