Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мюллер вивчає зв'язки Трампа з Національною стрілецькою асоціацією

Середа, 23 січня 2019, 04:27

Команда спеціального прокурора Роберта Мюллера вивчає які були відносини у членів штабу Дональда Трампа з Національною стрілецькою асоціацією (NRA) під час президентської виборчої кампанії в США 2016 року.

Про це розповів один з колишніх помічників кампанії Трампа Сем Нунберг телеканалу CNN.

"Коли мене допитали в офісі спеціального прокурора, мене запитали про кампанію Трампа і наші відносини з NRA", - сказав Нунберг.

Слідчим цікаво дізнатися більше про те, як Дональд Трамп і члени його команди вперше встановили відносини з NRA і за яких обставин Трамп виступив на щорічних зборах групи в 2015 році, всього за кілька місяців до висунення своєї кандидатури на пост президента, сказав Нунберг.

Нунберга допитали в лютому 2018 року, і цей допит став першим, що стосувався зв'язків кампанії Трампа з впливовою групою із захисту права на зброю.

Нагадуємо:

  • NRA вже звернула на себе увагу законодавців через її величезні витрати на підтримку Трампа в 2016 році і зв'язки з громадянами Росії.
  • Влітку 2018 року в США була затримана громадянка РФ Марія Бутіна. Їй пред'явили звинувачення в тому, що вона намагалася налагодити зв'язки з "американською організацією, яка бореться за посилення прав на володіння зброєю ... з метою просування інтересів Російської Федерації".
  • Бутіна визнала себе винною в змові з метою діяти як незаконний іноземний агент в Америці.
  • Американське видання The Daily Beast, посилаючись на звіт розвідки, повідомило, що операція із проникнення Марії Бутіної в консервативні кола американського політичного істеблішменту проводилася з відома і схвалення Кремля, в тому числі, з метою вплинути на вибори в США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...