У Тимошенко не вважають фільм з Коельйо агітацією

Середа, 23 січня 2019, 22:23

У ВО "Батьківщина" заявили, що фільм про кандидатку у президенти Юлію Тимошенко з бразильським письменником Пауло Коельйо є біографічним, а не агітаційним.

Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар Тимошенко Марина Сорока.

"Під час урочистого з’їду партії "Батьківщина" 22 січня в Києві було показано біографічний фільм про життєвий шлях Юлії Тимошенко. Такі фільми біографічні ми готували і на попередні вибори. Демонстрація таких матеріалів є усталеною традицією під час висунення провідних політиків в Європі, США і фільм був зроблений і позиціонований як біографічний, а ніяк не агітаційний", - наголосила речниця.

Вона додала, що у стрічці використовувалося архівне і сучасне відео.

"Там були і члени родини, колишній президент Польщі Александр Квасневський, відомий письменник Пауло Коельйо. Інтерв’ю з Коельйо у 2010 році записав хорватський режисер Яков Седлар, який підготував того року стрічку "Юлія". У цього режисера є всі права на показ, які він нам і передав – всі права і матеріали", - пояснила вона.

За її словами, у "Батьківщині" звернулися до хорватського режисера Якова Седлара і він підтвердив, що передав їм у сі права на фільм та вірний переклад слів Коельйо і розповів, що записав відео з письменником у 2010 році у його будинку в Женеві.

Крім того, речниця наголосила, що ці ж самі фрагменти відео із Коельйо були використані у попередніх фільмах на минулих виборах 2010 і 2014 років і тоді письменник їх не коментував.

Читайте також: Наднова Вона. Якою Тимошенко йде на вибори

Нагадаємо:

  • 22 січня на з’їзді ВО "Батьківщина" був продемонстрований фільм про Тимошенко. Він починається із розповіді Пауло Коельйо про Юлію Тимошенко. Водночас сам письменник пізніше заявив, що не підтримував Юлію Тимошенко на президентських виборах.
  • 23 січня лідерка ВО "Батьківщина" подала до Центрвиборчкому документи для реєстрації її кандидатом у президенти на виборах 31 березня.
  • У жовтні ще до висунення на вибори Тимошенко пообіцяла "політичний кінець" для нинішнього президента Петра Порошенка і його партії.
  • Згідно грудневих соцопитувань, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та президент Петро Порошенко посідають 1 і 2 місце серед уподобань українців, які мають намір брати участь у голосуванні на президентських виборах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News