Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" пояснила появу відомих людей на своєму з'їзді

Четвер, 24 січня 2019, 14:25

У партії "Батьківщина" заявили, що звернення відомих політиків на "Форумі єднання", де лідерку політсили Юлію Тимошенко висунули кандидатом у президенти, не були агітацією, а лише демонстрацією привітань, що є світовою практикою.

Про це йдетьсяу повідомленні прес-служби.

В заяві сказано, що ЗМІ невірно трактували демонстрацію певних відеоматеріалів під час заходу, що потягнуло за собою низку гучних заголовків і спростувань того, чого насправді не було.

"Так, під час Форуму було продемонстровано звернення до учасників зібрання від політиків високого рівня. Повний відеозапис події викладено на каналі Юлії Тимошенко у Youtube", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що свої відеозвернення до з’їзду передали колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, президент Європейської народної партії Жозеф Доль, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, а письмові привітання надійшли від Міжнародного демократичного союзу, Християнсько-демократичного союзу Німеччини тощо.

"Це – усталена світова практика, яка широко застосовується на партійних зібраннях України, інших країн Європи та світу. Ніхто з демократичних політиків не розглядає такі вітання як агітаційні матеріали на чиюсь користь", - наголосили у прес-службі.

У партії наголосили, що саме тому "у відповідь на маніпулятивні запитання" вони і спростовують свою участь у виборчій агітації, не заперечуючи при цьому факту своїх привітань з’їзду.

Також там додали, що крім цих звернень, під час Форуму в Києві було продемонстровано фільм про життєвий шлях Тимошенко, який позиціонувався як біографічний, а не агітаційний.

"Одним зі спікерів був і всесвітньо відомий письменник Пауло Коельйо. Інтерв’ю з ним було записано хорватським режисером Яковом Седларом у 2010 році під час зйомок документального фільму "Юлія". Саме він надав команді Юлії Тимошенко права на використання свого фільму та відзнятих до нього відеоматеріалів", - заявили у "Батьківщині".

У партії зазначили, що саме "недобросовісна робота окремих журналістів і довільні інтерпретації та перекручування ними очевидних фактів" призвели до враження, ніби команда Тимошенко вдалася до маніпуляцій і використала інтерв‘ю відомих людей як агітацію.

Читайте також: Наднова Вона. Якою Тимошенко йде на вибори

Нагадаємо:

  • 22 січня на з’їзді ВО "Батьківщина" був продемонстрований фільм про Тимошенко. Він починається із розповіді Пауло Коельйо про Юлію Тимошенко. Водночас сам письменник пізніше заявив, що не підтримував Юлію Тимошенко на президентських виборах.
  • Також колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен спростував інформацію, поширену у ЗМІ щодо того, що він звернувся до українців буцімто з нагоди висунення лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко на пост президента України. За його словами, він не підтримував жодного кандидата, а лише звернувся до українців у відео з тим, що, якщо країна обрала шлях у напрямку до ЄС, то мусить проводити реформи. "Це моє послання всім кандидатам. І відео доступне для всіх кандидатів", - заявив Расмуссен.
  • У свою чергу екс-президент Грузії міхеїл Саакашвілі у Facebook повідомив, що підтримує будь-кого - і Юлію Тимошенко, і Анатолія Гриценка і Володимира Зеленського аби Петро Порошенко знов не став президентом України.
  • 23 січня лідерка ВО "Батьківщина" подала до Центрвиборчкому документи для реєстрації її кандидатом у президенти на виборах 31 березня.
  • У жовтні ще до висунення на вибори Тимошенко пообіцяла "політичний кінець" для нинішнього президента Петра Порошенка і його партії.
  • Згідно грудневих соцопитувань, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та президент Петро Порошенко посідають 1 і 2 місце серед уподобань українців, які мають намір брати участь у голосуванні на президентських виборах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...