Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Межигір’ю не знайшли управителя, конкурс продовжили

П'ятниця, 25 січня 2019, 11:25

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, продовжило  конкурсний відбір управлінця Межигір’я до 28 лютого.

Про це у п’ятницю повідомила прес-служба АРМА.

"До 28 лютого 2019 року включно продовжено термін подання документів на конкурс управителя арештованими активами у вигляді нерухомого та рухомого майна, розташованого у селі Нові Петрівці, Київської області (резиденції "Межигір’я")", - зазначили у відомстві.

У АРМА уточнили, що кінцевою датою подання документів є дата надходження відсканованих копій документів на електронну адресу нацагентства.

Нагадаємо:

  • Пошук управлінця Межигір’ю розпочали в листопаді 2018 року.
  • Водночас українські журналісти-розслідувачі з редакцій різних ЗМІ, об’єднаних довкола проекту "ЯнуковичЛікс", висловили занепокоєння непрозорістю відбору нового управлінця для резиденції "Межигір’я".
  • На думку журналістів, конкурс був непрозорий і таємний.
  • "Межигірʼя" раніше було резиденцією Віктора Януковича, але після його втечі з країни в лютому 2014 року територія стала національним парком і музеєм корупції, де щорічно бувають мільйони українців та іноземців. Нині в резиденції проходять екскурсії й громадські заходи, знімаються фільми. Будівлями і зоокуточком "Межигір’я" опікуються волонтери, які збирають на це кошти з відвідувачів.
  • Майно резиденції "Межигір’я" було заарештоване у липні 2015 року.
  • На початку липня 2018 року стало відомо, що суд передав в управління АРМА нерухомість арештованого "Межигір’я".
  • Також в АРМА передали земельну ділянку площею 1,7688 га, розташовану поза межами села, ще один будинок площею 619,6 кв.м, квартиру площею 239,40 кв.м та два гаражі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування