Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти засудили бійця українського батальйону до 10,5 років колонії

П'ятниця, 25 січня 2019, 13:04

Підконтрольний Росії Ленінський райсуд Криму засудив 24-річного бійця українського батальйону Февзі Саганджі до 10,5 років колонії.

Про це повідомляє ЗМІ окупантів "Кримінформ" з посиланням на так зване ФСБ Росії по Криму і Севастополю.

Саганджі визнали винним "в участі в діяльності незаконного збройного формування на території України".

За версією російського слідства, житель Криму Саганджі в січні 2016 року добровільно вступив до лав очолюваного Лєнуром Іслямовим "кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Н. Челебіджихана", що діє в прикордонних районах Херсонської області України.

"Будучи членом зазначеного незаконного збройного формування, підтримуючи цілі його створення (здійснення блокади Криму з боку українського кордону, а також боротьба, в тому числі збройна, за повернення Кримського півострова до складу України), Февзі Саганджі з січня 2016 року по вересень 2017 року брав активну участь в діяльності батальйону, пройшовши курси стрілецько-вогневої, рукопашної і мінно-вибухової підготовки", - цитує видання ФСБ.

Відзначається, що Саганджі повернувся до Криму у вересні 2017 року, а в квітні 2018 року його затримали співробітники ФСБ.

Нагадаємо:

  • 23 січня в окупованому Росією Криму співробітники Федеральної служби безпеки РФ проводили обшукиу двох кримчан, які нібито є "учасниками незаконного українського батальйону імені Номана Челебіджихана".
  • Згодом РосЗМІ повідомили, що ФСБ затримала в Криму учасника українського батальйону.
  • Після анексії в Криму російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування