Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: Сенат і Палата представників схвалили законопроект про припинення шатдауну

Субота, 26 січня 2019, 02:04

Сенат і Палата представників США одноголосно ухвалили законопроект про припинення шатдауну до 15 лютого та передали його на підпис президенту Трампу. Законопроект не передбачає виділення додаткових коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це пише АР.

"Президент подумав, що може зламати демократів, але він цього не зробив, і я сподіваюся, що це урок для нього", - сказав лідер демократів Сенату Чак Шумер, коментуючи пропозицію Трампа відновити роботу уряду протягом трьох тижнів до 15 лютого

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила: "Наша єдність - наша сила. І це те, що може недооцінити президент".

Водночас Трамп допустив, що шатдаун може продовжитись після 15 лютого.

"Якщо ми не отримаємо чесну угоду від Конгресу, уряд буде або закритий 15 лютого знову, або я буду використовувати повноваження, надані мені відповідно до законів і Конституції США для вирішення цієї надзвичайної ситуації", - заявив він.

Нагадаємо:

  • Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що запропонував відновити роботу уряду протягом трьох тижнів до 15 лютого, так і не змусивши демократів виділити 5,7 мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.
  • Рішення Трампа дозволяє Конгресу швидко передати рахунки на витрати, які президент підпише, щоб відновити роботу федеральних агентств до 15 лютого і виплатити зарплати 800 тисячам федеральних працівників, які були вимушені піти у відпустки або працювали безкоштовно протягом 35 днів.
  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун"). 
  • "Шатдаун" у США розпочався у ніч на 22 грудня 2018 року. Минулої суботи він подолав рекорд тривалості в історії Сполучених Штатів.
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну".
  • Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.
  • 24 січня жодна з пропозицій і демократів, і республіканців, спрямована на розблокування уряду, не отримала необхідної кількості голосів у Сенаті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...