Нам потрібен "холодний мир" із Росією – Порошенко

Вівторок, 29 січня 2019, 13:51

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україні потрібен "холодний мир" із Російською Федерацією, за якого вона визнає суверенітет України і її право на власний шлях.

Про це він заявив на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", який проходить у Києві в 101-шу річницю бою під Крутами.

"Звичайно, нам потрібен мир з Росією. Холодний, але мир. Люди втомилися від війни. І на цій болісній емоції невтомно грає російська пропаганда та її підбріхувачі в Україні", – сказав Порошенко.

Він наголосив, що на виборах народ обиратиме не просто президента, а й Верховного головнокомандувача, тому він уважно стежить за різними пропозиціями.

"Верзуть часом таке, ніби ми тут бавимося в олов’яних солдатиків, а не захищаємо країну у війні з другою за потужністю армією світу! Пропонують записати побажання Путіна у блокнот, а потім винести на референдум. Або стати перед ним на коліна", – сказав Порошенко.

"Ще раз повторюю: ворог прийшов не по Крим і не по Донбас – ворог прийшов по всю Україну, щоб повернути утікачку до "тюрми народів", як влучно назвав Російську імперію ще 200 років тому французький мандрівник де Кюстін", – заявив він.

"Мир – це повне відновлення територіальної цілісності України і беззаперечне визнання Москвою нашого права йти своїм шляхом. Навіть коли цей шлях – шлях геть від Москви!", – сказав президент 

Він зазначив, що Україна домагатиметься відновлення цілісності політико-дипломатичним шляхом, використовуючи санкції та механізм міжнародної місії ООН на Донбасі.

"Справжній мир обов’язково настане на нашій землі. Гарантувати його може тільки боєздатна армія, і вона день за днем ставатиме сильнішою", – сказав Порошенко.

"Протягом найближчих 5-ти років нашою пріоритетною справою залишиться зміцнення Збройних сил, їхня модернізація та оснащення новітніми зразками зброї та військової техніки", – додав він.

Порошенко також повідомив, що він буде балотуватися на другий термін.

Нагадаємо:

  • У лютому-березні 2014 року Росія анексувала український Крим, у квітні-травні почала збройний конфлікт на сході України.
  • У травні 2014 року Порошенка обрали п’ятим президентом України.
  • Відтоді частина України залишається окупованою, на Донбасі тривають бойові дії, а президент Росії Володимир Путін не бажає йти на компроміси з Петром Порошенком.

Українська правда, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування