Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насіров поскаржився на НАБУ до Конституційного суду, але той відмовив

Середа, 30 січня 2019, 12:42

Екс-глава Державної фіскальної служби Роман Насіров поскаржився на дії Національного антикорупційного бюро в Конституційний суд, проте суд у розгляді скарги відмовив.

Про це повідомляє ZN.UA.

Насіров намагався довести, що детективи НАБУ незаконно відкрили кримінальне провадження проти суддів Окружного адміністративного суду Києва, які раніше винесли рішення на користь Насірова, визнавши, що він мав право надавати податкову розстрочку газовим компаніям депутата Олександра Онищенка.

НАБУ за цим фактом відкрило справу про "свідомо неправосудне рішення суддів".

Насіров у скарзі зазначив, що вважає поняття "неправосудне рішення" оціночним і таким що може бути інструментом впливу на незалежність і недоторканність суддів в Україні.

Таким чином, він просив КС розглянути конституційність ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку) ККУ.

Конституційний суд відмовився розглядати скаргу Насірова, зазначивши, що він не є належним суб'єктом подання.

Нагадаємо:

  • У ніч на 3 березня 2017 року детективи НАБУ вручили Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".
  • НАБУ вважає, що Насіров протягом 2015 – 2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".
  • 23 листопада 2017 року Окружний адміністративний суд міста Києва вирішив, що Роман Насіров як голова Державної фіскальної служби мав право ухвалювати рішення на надання податкової розстрочки компаніям.
  • НАБУ за цим фактом відкрило справу про "свідомо неправосудне рішення суддів".
  • У травні 2018 року Печерський райсуд Києва задовольнив скарги суддів Окружного адмінсуду Києва та зобов’язав ГПУ розслідувати "тиск НАБУ" на суддів, які підтримали Насірова.
  • Наразі досудове розслідування у справі про зловживання Насіровим службовим становищем уже завершене. 6 грудня 2018 року суд почав розглядати справу по суті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: