Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суди і слідчі відмовляються розслідувати справу щодо американського лоббі Тимошенко

Четвер, 31 січня 2019, 11:05

Солом’янський суд Києва відмовив у скаргах Центру протидії корупції на бездіяльність антикорупційних органів, які відмовилися розпочати розслідування за фактами незаконного збагачення народної депутатки та кандидатки у Президенти Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у повідомленні ЦПК.

Зазначається, що наприкінці 2018 року представники організації надіслали заяви до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з відповідними копіями документів, що свідчать про приховані витрати Тимошенко на послуги американських лобістів.

У ЦПК додали, що антикорупційні органи мали протягом 24 годин внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості та розпочати розслідування, але досі цього не зробили, і це стало причиною звернення організації до суду.

"Однак Солом’янський районний суд Києва відмовився брати на себе відповідальність і виконувати вимоги закону", - заявили в організації.

Повідомляється, що суддя Максим Вишняк 28 грудня 2018 року відмовив у задоволенні скарги до САП.

Активісти наголосили, що у рішенні суддя зазначив про те, що заява не містить ознак злочину, при цьому взагалі не проаналізувавши факти, наведені в заяві.

також повідомляється, що іІнша суддя Олена Букіна, яка розглядала скаргу ЦПК до НАБУ, 29 грудня 2018 року, вирішила перенести засідання у зв’язку з неявкою представників НАБУ.

Зазначається, що посилаючись на значну завантаженість суду, суддя Букіна призначила засідання аж 14 лютого 2019, що підтверджує аудіозапис засідання, але провела засідання 14 січня, відмовивши у задоволенні скарги через начебто неявку представників ЦПК.

"Будь-який політик тим більше кандидат у президенти повинен відповідати за свої вчинки. Наведених у наших заявах фактів більш ніж достатньо, щоб почати розслідування щодо можливого незаконного збагачення Юлії Тимошенко. Однак ані антикорупційні органи, ані суди не хочуть брати на себе відповідальність", — коментує голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Нагадаємо:

  • Раніше повідомлялося, що , американська фірма "Two Paths LLС" у лютому 2018 року найняла піар-компанію "Avenue Strategies Global LLC" представляти інтереси Юлії Тимошенко.
  • Усього йшлося про виплату 390 тис доларів у 2018 році піарнику, який також обслуговував президента США Дональда Трампа.
  • Прізвище Тимошенко, як особи, якій надають лобісьські послуги, безпосередньо згадується в офіційній звітності піар-компанії, поданій до Департаменту юстиції США.
  • У деклараціях депутатки немає статків, що відповідають витратам у 390 тис доларів. Відтак незрозуміле походження грошей на послуги американських лобістів може свідчити про незаконне збагачення Тимошенко.
  • Сама голова фракції "Батьківщина" і кандидатка у президенти  Юлія Тимошенко двічі відмовилася відповідати на запитання журналіста "Схеми" про походження десятків тисяч доларів на оплату послуг американських лобістів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...