Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол РФ в ООН згадав про "переслідування Медведчука" в Україні

Вівторок, 12 лютого 2019, 23:53

Посол РФ в ООН Василь Небензя заявив, що заведення кримінальної справи проти кума президента Росії Віктора Медведчука демонструє небажання України виконувати Мінські домовленості.

Про це він заявив 12 лютого на засіданні Радбезу ООН з нагоди четвертої річниці укладення Мінських угод, передає "Радіо Свобода".

За його словами, виконання цих домовленостей стало прирівнюватися Києвом до державної зради і каратися кримінальним переслідуванням.

"5 лютого Генпрокуратура України оголосила про початок кримінального переслідування одного з лідерів української опозиції Віктора Медведчука.

Причина такого переслідування - його заклик до прописаних в мінському комплексі заходів прямого діалогу Києва з Донбасом і надання регіону особливого статусу в складі України", - заявив Небензя.

Нагадаємо:

  • Генпрокуратура 5 лютого відкрила кримінальну справу про можливу державну зраду і сепаратизм Віктора Медведчука. Провадження було відкрито за зверненням народного депутата від "Народного фронту" Андрія Тетерук.
  • На першому з'їзді "Опозиційної платформи - "За життя" Віктор Медведчук заявив про необхідність створення "автономного регіону Донбас" із закріпленням цього статусу в Конституції України.
  • В кінці липня 2018 року Медведчук повідомив про рішення приєднатися до партії "За життя" Вадима Рабиновича і очолити напрямок щодо "відновлення миру" з Росією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування