Мангер може бути причетним до ще одного гучного нападу

П'ятниця, 15 лютого 2019, 13:25
Мангер може бути причетним до ще одного гучного нападу

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер може бути причетним до нападу на журналіста Сергія Нікітенка.

Про це 15 лютого пише у Facebook юрист Масі Найєм, посилаючись на ухвалу Херсонського суду від 19 листопада 2018 року.

Зокрема, у матеріалах суду йдеться про те, що до нападу на Нікітенка "можливо причетний ОСОБА_6, 17.06.1977 р.н., який перебуває на посаді радника голови Херсонської обласної ради ОСОБА_9 (Мангера – ред.), 27.04.1970 р.н, у якого з  ОСОБА_7 (Нікітенком – ред.) був конфлікт".

"Допитом свідка ОСОБА_10 встановлено, що останній був свідком розмови ОСОБА_9 та ОСОБА_6, де ОСОБА_6 був занепокоєний тим, що працівники поліції можуть встановити його причетність до заподіяння тілесних ушкоджень журналісту ОСОБА_7", - відзначається в матеріалах.

 
Матеріали ухвали херсонського суду від 19 листопада 2018 року

Найєм припускає, що ОСОБА_6 це Олексій Левін (Москаленко), якого підозрюють в організації нападу на Гандзюк. Наразі Левіна оголосили в розшук, він нібито переховується в Домінікані.

За словами юриста, Левін для важливості сам представлявся радником Мангера, "в певних кругах".

14 лютого прокуратура заявила, що Мангер наказав своєму юристу Андрію Мурашкіну здати в оренду за безцінь базу відпочинку на узбережжі Чорного моря Левіну і, таким чином, заплатити за вбивство Гандзюк.

Мурашкін і Мангер заперечують причетність голови облради. Юрист каже, що самостійно прийняв рішення здати в оренду майно Левіну.

Також у матеріалах справи щодо нападу на Нікітенка фігурує інший житель Херсона, який, за версією слідства, може бути причетним до злочину.

Його ім’я приховане, однак зазначена дата народження (29.04.1967) та адреса, за якою чоловік мешкає – вул. Причальна, 70. Ймовірно, йдеться про помічника народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Миколи Паламарчука – Ігоря Павловського.

Павловському оголошували підозру в співучасті у вбивстві Гандзюк.

 

Крім того, слідство перевіряє причетність до нападу на Нікітенка людину, адреса та телефон якої збігаються з даними ГО "Правий сектор - Південь". Рік народження фігуранта справи збігається з роком народження керівника ГО – Павла Пилипенка.

 

Місцеві ЗМІ повідомляли, що у Пилипенка проводили обшуки під час розслідування справи Гандзюк.

Читайте також: Нові прізвища у справі Гандзюк, та хто насправді відкрив таємницю слідства

Справа Гандзюк: це тільки початок?

Нагадаємо:

  • 15 лютого суд заарештував із правом застави підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Мангера.
  • 18 червня 2018 року у Херсоні побили журналіста, керівника інформаційно-аналітичного сайту "Мост" Сергія Нікітенка.
  • Тоді Найєм написав, що на Нікітенка "напали два хлопці, били сильно, ногами – потім втекли".
  • Поліція Херсонської області повідомила, що відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.345-1 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо журналіста).
  • В червні 2018 року Нікітенко заявив, що його побили ті ж люди, які раніше напали на лідера одеського "Автомайдану" Віталія Устименка.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування