В Україні порушили справу проти силовиків РФ через обшук у Криму

Вівторок, 19 лютого 2019, 13:54

Поліція Криму відкрила кримінальну справу за фактом порушення недоторканності житла проукраїнського активіста, в якого російські силовики під час обшуку відібрали цінні речі.

Про це повідомляє прес-служба управління Національної поліції в Криму та Севастополі.

"8 лютого на території окупованого Криму, в селищі Оріхове Сакського району, російські силовики провели незаконний обшук у будинку проукраїнського активіста Олега Приходька, під час якого вилучили у нього українську символіку, техніку і домашні СD-диски", - розповідають силовики.

За їхніми словами, через це поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2. ст.162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла), за яке передбачено позбавлення волі до 5 років.

 

Нагадаємо:

  • 8 лютого в окупованому Криму російські силовики провели обшук у проукраїнського активіста Олега Приходька. За його словами, забрали комп'ютер, телефон, українську символіку, прапори, макети німецьких автоматів тощо.
  • Пізніше стало відомо, що російські ФСБшники перевіряють на екстремізм портрет Степана Бандери і червоно-чорний прапор ОУН, відібрані під час обшуку в Приходька.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування