Трамп відповів на оскарження 16 штатами його рішення про надзвичайний стан

Вівторок, 19 лютого 2019, 20:36
Трамп відповів на оскарження 16 штатами його рішення про надзвичайний стан

Президент США Дональд Трамп заявив, що 16 американських штатів, очолюваних переважно демократами, очікувано подали позов.

Про це Трамп написав у Twitter.

"Як я і передбачав, 16 штатів, очолюваних переважно демократами і радикальними лівими, подали позов до, звичайно, 9-го округу! Каліфорнія, штат, який витратив мільярди доларів на свою швидкісну залізницю, без надії на завершення її будівництва, здається, очолює цей процес!", - стверджує президент США.

Нагадаємо:

  • Коаліція з 16 штатів США судиться з адміністрацією президента Дональда Трампа щодо його рішення оголосити надзвичайну ситуацію для залучення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.
  • Неурядова організація Public Citizen подала у п'ятницю позов до суду в Вашингтоні, вимагаючи від імені трьох землевласників у Техасі та групи з охорони навколишнього середовища, заблокувати оголошення надзвичайного стану.
  • Раніше Трамп ввів режим надзвичайного стану у Сполучених Штатах, щоб отримати більше грошей для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.
  • Згідно із американським законодавством, надзвичайний режим надає президенту додаткові повноваження для боротьби з кризовими ситуаціями. Саме ці повноваження дозволять обійти Конгрес, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування