Росія попросить передати двох дезертирів після виборів в Україні

Середа, 20 лютого 2019, 12:28

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова має намір попросити нового президента України передати Росії двох дезертирів, які після анексії Криму перейшли служити в російську армію.

Про це вона заявила 20 лютого, пише російське видання ТАСС.

"Я планую звернутися до президента після виборів з проханням передати для відбуття покарання в Росії ув’язнених Одинцова і Баранова", - сказала вона.

Нагадаємо:

  • 13 лютого 2018 року Подільський районний суд Києва засудив до 13 років позбавлення волі колишнього військовослужбовця ЗСУ Олександра Баранова за державну зраду й дезертирство.
  • 6 лютого 2018 року Дарницький районний суд Києва засудив до 14 років позбавлення волі іншого обвинуваченого у дезертирстві і державній зраді Максима Одинцова. 
  • 20 листопада 2016 року СБУ затримала на адміністративному кордоні з Кримом колишніх українських військовослужбовців Максима Одинцова та Олександра Баранова.
  • У кінці грудня 2016-го військова прокуратура завершила щодо них досудове розслідування і направила до суду обвинувальні акти про зраду присязі і перехід на бік країни-агресора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...