Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ризі вшанували Героїв Небесної Сотні і пікетували посольство РФ

Четвер, 21 лютого 2019, 03:55

У Ризі (Латвія) активісти вшанували пам'ять загиблих на Майдані та провели мітинг-протест біля посольства РФ під гаслом "Крим - це Україна!".

Про це повідомляє "Укрінформ".

Спочатку до 25 українських і латвійських активістів провели півгодинну акцію біля посольства Росії - вони закликали звільнити окуповані території Криму і зупинити утиски кримських татар окупантами.

 
Усі фото: Укрінформ

Після цього були покладені квіти та вінки біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Отець Роман Сапужак відправив молебень у пам'ять Героїв Небесної Сотні.

На подвір'ї посольства України в Ризі біля стенду із зображенням Небесної Сотні активісти поклали червоні лампадки. На деревах і кущах розвішали білі, жовті і блакитні фігурки янголів - на згадку про загиблих героїв.

 
 

Нагадаємо:

  • У столиці на п’яту річницю розстрілів у центрі Києва у місцях загибелі учасників Революції Гідності запалили "Промені Гідності".
  • 20 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило 66 виконавців, які підозрюються у вбивствах активістів на Майдані, з них 46 втекли в РФ, решта - під вартою.
  • 19 лютого начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що розслідування злочинів проти протестувальників на Майдані у 2013-2014 рр. не завершилося через відсутність підтримки керівництва України та правоохоронних органів.
  • Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає, що українська влада за 5 років не змогла ефективно розслідувати злочини, скоєні під час Євромайдану 2013-2014 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування