Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доповідь Мюллера представлять пізніше, ніж очікувалося - ЗМІ

П'ятниця, 22 лютого 2019, 23:57

Спецпрокурор США Роберт Мюллер наступного тижня не представить доповідь про результати розслідування втручання РФ у політичні процеси у Сполучених Штатах.

Про це повідомляє АР з посиланням на джерело в Мін'юсті США.

"Доповідь спецпрокурора Мюллера щодо розслідування у "справі РФ" не очікується наступного тижня", - заявило джерело на умовах анонімності.

За інформацією видання, термін завершення розслідування поки залишається невизначеним.

Зазначається, що у Мін'юсті зважатимуть на заплановану зустріч президента США Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина 27-28 лютого, щоб не впливати на зовнішню політику Білого дому.

Відповідно до принципів Міністерства юстиції, Мюллер зобов'язаний представити звіт генпрокуророві, у якому має обґрунтувати рішення про висунення обвинувачень чи скасування судового переслідування.

Після цього генпрокурор Вільям Барр підготує власний звіт, який буде представлений Конгресу. Але невідомо, наскільки повною буде публічна частина звіту спецпрокурора, оскільки Мін'юст має право засекретити окремі частини доповіді.

Як зазначає видання, демократи наполягають, щоб Барр зробив доступним для громадськості повний звіт Мюллера, включно з "будь-якими доказами вини Трампа".

У Білому домі вважають, що доповідь Мюллера не обернеться жодними кримінальними звинуваченнями проти президента.

Сам Трамп вже озвучив умови, за яких визнає доповідь Мюллера чесною, передає "Голос Америки".

"Нетерпляче чекаю доповіді. Якщо вона чесна, то скаже про це (відсутність змови між Трампом та Росією - ред.), якщо ж нечесна - не скаже", - заявив глава Білого дому у п'ятницю.

Нагадаємо:

  • Раніше CNN повідомляло, що новопризначений міністр юстиції США Вільям Барр може уже наступного тижня офіційно оголосити про завершення розслідування щодо втручання РФ у політичні процеси у Сполучених Штатах.
  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася в президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • Трамп повідомив, що відповіді на питання Мюллера давав особисто.
  • Пізніше адвокати Трампа заявили, що президент США більше не будевідповідати на додаткові питання в процесі розслідування про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...