Під помешкання Кернеса прийшов "марш злих харків'ян"

Субота, 23 лютого 2019, 16:53
Під помешкання Кернеса прийшов марш злих харків'ян

У Харкові проходить акція "Марш злих харків'ян", учасники якої вимагають від міської влади виконання судового рішення про призупинення дії нових тарифів на проїзд в електротранспорті. 

Як повідомляє місцеве видання "МедіаПорт", акція розпочалася під стінами міськради, після чого її учасники пройшли ходою через вул.Сумську, площу Свободи і проспект Науки до готелю "Національ", де мешкає мер Харкова Геннадій Кернес. 

Учасники "Маршу злих харків'ян" тримали в руках плакати "Метро по 5", "Гена, не грай в наперстки з громадою", "Поверніть гроші від реклами, а не лізьте до нас у кишені". 

 
 
фото - IT Sector Харків

За даними відділу комунікації облуправління поліції, охорону порядку забезпечують 120 правоохоронців. 

До готелю "Нацональ" колона учасників акції йшла, скандуючи "Кернес – ворог України. Кернес –– ворог харків'ян" та "Закон - не політика. Закон – це обов'язок!", повідомляє IT Sector Харків. 

Біля "Націоналя" чергує кордон правоохоронців. Учасники акції скандують "Закон один для всіх", "Ганьба", "Виконуй рішення суду", "Банду геть".

Також до готелю, де мешкає мер Харкова, учасники акції принесли шини, але не підпалювали їх, а на вході повісили копії ухвал суду про призупинення дії тарифів на проїзд. 

За даними поліції, участь в акції взяли близько тисячі людей, порушень порядку не зафіксовано. 

 
 
 
 

фото - "МедіаПорт", ІТ Sector 

6 лютого виконком Харківської міськради підвищив вартість проїзду в метро з 5 до 8 гривень, у трамваях і тролейбусах - з 4 до 6 гривень. 

19 лютого суд призупинив дію підвищення до розгляду позову по суті, проте транспортні підприємства до попередніх тарифів не повернулися.

20 лютого прокуратура повідомила про відкриття кримінального провадження за статтею "Умисне невиконання судового рішення".

Міськвиконком ухвалив рішення про підвищення тарифів у новій редакції, якими керуються "у міськраді і на комунальних підприємствах електротранспорту".

21 лютого до суду буду направлено клопотання про винесення окремої ухвали та вжиття заходів судового контролю, дата його розгляду наразі невідома. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування