Порятунок туристів у Карпатах: троє рятувальників звернулися до лікарні

Неділя, 24 лютого 2019, 19:01

Після проведення пошуково-рятувальних робіт групи туристів поблизу гори Піп Іван на Прикарпатті троє рятувальників звернулися до лікарні з попереднім діагнозом - обмороження верхніх кінцівок та обличчя.

Про це повідомляє в неділю Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що потерпілих направлено до Коломийської та Калуської ЦРЛ для встановлення остаточного діагнозу та призначення курсу лікування.

Нагадаємо:

  • 22 лютого до рятувальників по допомогу звернулася група туристів з 8 осіб, що рухалася на гору Піп Іван Чорногірський. До рятувального поста на ношах було транспортовано трьох туристів зі значними обмороженнями, двоє з них загинули, 5 туристів рухались самостійно. 
  • Загиблі - мешканці м.Коломия - турист, альпініст, 26-річний Роман Беркещук та 60-річний керівник Станції юних туристів м.Коломия Павло Вінтонюк.  
  • 23 лютого рятувальники відклали спуск групи врятованих туристів з гори Піп Іван Чорногірський через складні погодні умови.  
  • 24 лютого чотирьох туристів з цієї групи спустили до урочища Погорілець, від подальшої госпіталізації вони відмовились. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...