Аласанія подає до суду на Наглядову раду, яка його звільнила

Понеділок, 25 лютого 2019, 16:39

Очільник Суспільного телебачення Зураб Аласанія вирішив подати в суд на Національну суспільну телерадіокомпанію та Наглядову раду, яка вирішила його звільнити.

Про це у Facebook написав юрист Андрій Гук.

Відзначається, що Аласанія збирається звернутися до Шевченківського районного суду Києва в понеділок, 25 лютого.

Відповідачами, окрім НСТУ, зазначено голову наглядової ради НСТУ Тетяну Лєбєдєву та її заступника Світлану Остапу.

Аласанія вимагає визнати незаконним і скасувати рішення про дострокове припинення трудового контракту з ним.

Також він закликає скасувати рішення ради про призначення в.о. голови правління ПАТ "НСТУ" замість нього Миколи Чернотицького.

Серед інших вимог Аласанії: скасувати дату припинення контракту з ним від 6 травня, покласти оплата судових витрат на відповідачів.

У заяві Аласанія просить суд залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, членів Наглядової ради Олексія Панича, В’ячеслава Козака, Вадима Міського.

Нагадаємо:

  • 31 січня Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.
  • Виконувати обов’язки Аласанії буде член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури Микола Чернотицький.
  • Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини його відсторонення і додав, що "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова – після оприлюднення причин".
  • Незалежні журналісти різних українських ЗМІ заявили, що вважають проявом цензури розірвання контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією.
  • 6 лютого Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії опублікувала протокол засідання, на якому звільнила Зураба Аласанію з посади голови правління.
  • 12 лютого під час засідання наглядова рада НСТУ вирішила звільнити Аласанію  з 6 травня 2019 року.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News