Аласанію вирішили звільнити із "Суспільного" після виборів

Вівторок, 12 лютого 2019, 19:03
Аласанію вирішили звільнити із Суспільного після виборів

Очільника Суспільного телебачення Зураба Аласанію вирішили звільнити з 6 травня 2019 року.

Відповідне рішення ухвалила Наглядова рада під час засідання 12 лютого, коли повторно розглянула питання щодо відставки Аласанії, передає "Громадське" з посиланням на виконувачку обов’язків голови наглядової ради Суспільного Світлану Остапу.

Пропозицію обрати дату звільнення Аласанії на обговорення внесла член Наглядової ради Тетяна Лебедєва.

Звільнення вирішили відтермінувати, щоб його не пов’язували з президентськими виборами. 11 членів ради проголосували "за", четверо - вимагали повного скасування рішення про звільнення.

Член Наглядової ради Суспільного Євген Глібовицький подав пропозицію про те, щоб скасувати рішення про відсторонення Аласанії. Він також подав позов до суду з вимогою скасувати це рішення.

"Наглядова рада не пояснила причини розірвання контракту з головою правління нічим, окрім "ваші співробітники сміялися", — сказав Аласанія, коментуючи рішення.

За його словами, наглядова рада прийняла річний звіт голови правління Суспільного мовника за 2018 рік та ухвалила план Суспільного мовника на 2019 рік.

Аласанія додав, що корпоративний секретар, якого взяли на роботу в Наглядову раду, "витримав рівно одне засідання Наглядової ради, після чого терміново звільнився".

Нагадаємо:

  • Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.
  • Виконувати обов’язки Аласанії буде член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури Микола Чернотицький.
  • Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини його відсторонення і додав, що "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова – після оприлюднення причин".
  • Незалежні журналісти різних українських ЗМІ заявили, що вважають проявом цензури розірвання контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією.
  • 6 лютого Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії опублікувала протокол засідання, на якому  звільнила Зураба Аласанію з посади голови правління.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News