Організатор "Євробачення": Сподіваємося побачити Україну в 2020 році

Четвер, 28 лютого 2019, 09:05

Європейська мовна спілка, яка є організатором пісенного конкурсу "Євробачення", сподівається на участь представника України у конкурсі наступного року.

Так Європейська мовна спілка (EBU) відреагувала на рішення Національного суспільного телеканалу України не відправляти учасника від України цього року.

"Кожен мовник несе відповідальність за вибір свого виступу на пісенному конкурсі "Євробачення" відповідно до правил, встановлених Європейською мовною спілкою", – констатує EBU.

"Із сумом можемо підтвердити, що українська телекомпанія UA: Суспільне повідомила нам, що після подальших обговорень вони прийняли важке рішення вийти з конкурсу "Євробачення-2019", – йдеться у повідомленні.

"Будуть подальші дискусії між EBU та UA: PBC ("Суспільним") з цього питання, але ми сподіваємося побачити їх знову в 2020 році", – заявили в Європейській мовній спілці.

Поки ж організатор "Євробачення" з нетерпінням чекає на "фантастичну подію", що відбудеться цього травня в Тель-Авіві.

В аргументації НСТУ йдеться про те, що цьогорічний відбір оголив проблему того, що українські митці часто пов'язані з Росією, яка вже 5 років виявляє відкриту агресію до України.

"Євробачення" ж позиціонується як конкурс поза політикою.

Нагадаємо:

  • 23 лютого в Києві відбувся фінал національного відбору "Євробачення-2019". На ньому вирішилося, що Maruv представлятиме Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі.
  • При цьому у Maruv заплановані сольні концерти в Москві та Санкт-Петербурзі.
  • 25 лютого Maruv заявила, що готова відмовитися від виступів в Росії, але, за її словами, НСТУ в договорі висунула їй "абсурдні" вимоги.
  • Пізніше стало відомо, що Maruv не поїде на конкурс від України – за її словами, через "кабальні" умови.
  • Тріо Freedom Jazz, яке посіло друге місце у нацвідборі на Євробачення, і гурт Kazka (третє місце) також відмовилися їхати на конкурс.
  • Зрештою, Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовилася від участі в Євробаченні-2019.
  • 27 лютого Кабінет міністрів доручив Держкомтелерадіо разом з НСТУ удосконалити правила відбору на "Євробачення".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування