Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холодницький відмовився відкривати справу щодо Тимошенко – ЦПК

Четвер, 28 лютого 2019, 11:56

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відмовилась відкривати кримінальну справу щодо кандидатки в президенти лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Про йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит Центру протидії корупції.

Раніше ЦПК звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою порушити кримінальне провадження за фактами можливого незаконного збагачення Тимошенко.

Юристи ЦПК виявили дані, що свідчать про приховані витрати лідерки Батьківщини на послуги американських лобістів.

У ЦПК стверджують, що генпрокурор, всупереч закону, перекинув заяву на свого заступника Назара Холодницького, який своєю чергою зробив те ж саме і не вніс дані про злочин у ЄРДР.

Наприкінці 2018 року громадська організація уже зверталася до САП та НАБУ з відповідними копіями документів. В ЦПК наголошують, що антикорупційні органи мали протягом 24 годин внести відомості до ЄРДР та розпочати розслідування, однак цього не зробили. Це стало причиною звернення організації до суду.

Однак Солом’янський районний суд Києва відмовився зобов’язати антикорупційні органи відкрити справу проти Тимошенко.

Активісти нагадують, що 27 лютого Конституційний суд опублікував рішення, яким скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. То ж притягнути політиків до відповідальності тепер буде неможливо.

Читайте також:  Під мантією Понтія Пілата: в які ігри грають НАБУ і САП перед виборами.

Нагадаємо:

  • Юлія Тимошенко заперечує зв’язок  американськими лобістами.
  • Джерела УП в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Національному антикорупційному бюро зазначали, що резонансних справ щодо кандидатів у президенти до виборів не буде.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування