Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП не збирає з'їзд через демарш Найєма, Лещенка й Заліщук

Четвер, 28 лютого 2019, 14:28

З'їзд президентської партії, на якому могли б позбавити мандатів депутатів Сергія Лещенка, Світлану Заліщук та Мустафу Найєма, найближчим часом не планується.

Про це сказав заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє "Укрінформ".

"Найближчим часом з'їзд "БПП. Солідарність" не планується ні з яких питань, у тому числі і з цього", – сказав Березенко.

Він уточнив, що законодавство дозволяє позбавити народного депутата мандата – але чи буде таке рішення, залежить від з'їзду партії, яка делегувала їх у парламент.

За словами Березенка, як мінімум має зібратися центральна рада партії та окремо з'їзд, щоб позбавити мандатів народних депутатів, які просять про вихід із фракції.

Нагадаємо:

  • 28 лютого народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко заявили, що подали заяви на вихід із президентської фракції "Блок Петра Порошенка" у парламенті.
  • Заступник голови фракції Олексій Гончаренко повідомив, що члени партії "Блок Петра Порошенка. Солідарність" на з'їзді мають вирішити, чи позбавляти депутатських мандатів цих парламентаріїв.
  • Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко ще у 2017 році закликала Заліщук, Лещенка та Найєма вийти зі складу фракції БПП через підтримку дій екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.
  • Заклики скласти мандат до цих трьох "єврооптимістів" лунали неодноразово, адже вони діяли всупереч загальній "політиці" партії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...