Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Піраміда Тимошенко": на одну область на голоси виділили мільярд гривень – джерела

Четвер, 28 лютого 2019, 14:31
Піраміда Тимошенко: на одну область на голоси виділили мільярд гривень – джерела

"Піраміда" підкупу виборців Юлією Тимошенко могла обійтися у щонайменше кілька мільярдів гривень.

Такі висновки можна зробити з матеріалів, вилучених під час масових обшуків СБУ та ДБР у пов'язаних із "Батьківщиною" офісах.

За даними джерел "Української правди" у правоохоронних органах, СБУ серед іншого знайшла "бюджет піраміди", розписаний на області з детальним описом витрат, як на агітаторів, так і на голоси виборців.  

 

У матеріалах СБУ було вказано, що відповідальний за "піраміду" є заступником глави партії "Батьківщина". Прізвище цього депутата силовики не називали, але співрозмовники УП в "Батьківщині" зізналися, що йдеться про депутата Валерія Дубіля, якого 28 лютого ДБР викликала на допит.

СБУшники стверджують, що в його підпорядкуванні було троє "кураторів" регіонів. За роботу у Західній Україні відповідав начебто Владислав Ковалевський, за Центр і Північ відповідав Вартан Юмукян, за Південь і Схід – Євген Матвейчук. Всі вони досить маловідомі люди і не є членами "Батьківщини".

За даними журналістів УП, у межах "піраміди" кожен із них відповідав за координацію роботи у ввірених їм областях через закріпленого за кожною областю "менеджера".

"Менеджери" мали у підпорядкуванні по кілька десятків "відповідальних" за виборчі округи, а ті у свою чергу – "старших" по дільницях. У підпорядкуванні "старших" були "десятники", які мали безпосередньо комунікувати з потенційними виборцями, передавати їм гроші за голос тощо.

СБУ заявила, що кожен "десятник" із січня отримував по 500 гривень в місяць готівкою, а з березня оплата мала б скласти по 1000 гривень.

У свою чергу оклад "старших" складав спершу 700 гривень місячно, але з наближенням виборів зростав до 2,5 тисяч. Сумарно із листопада по квітень витрати на одного "старшого дільниці" мали б скласти орієнтовно 10 тисяч гривень, "десятник" обійшовся б у близько 3 тисяч.

Кононенко не озвучував вартість реального "голосу" у цій "сітці". Однак заявив, що виявлена схема могла дати її організаторам голоси 680 тисяч людей.

Детальніше читайте у статті УП "МАГи і рольові ігри. Як працюють виборча "піраміда" Тимошенко і "сітка" Порошенка"

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування