Трамп планує виділити $8 млрд на прикордонну стіну в бюджеті на 2020 рік - ЗМІ

Понеділок, 11 березня 2019, 02:20
Трамп планує виділити $8 млрд на прикордонну стіну в бюджеті на 2020 рік - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп має намір у понеділок звернутися до кКонгресу із запитом про виділення додаткових 8,6 млрд доларів на будівництво обіцяної ним стіни вздовж кордону з Мексикою.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

"Ця сума у шість перевищує виділені Конгресом кошти протягом двох останніх років і на 6% більше тієї суми, яку Трамп планував витратити після введеня режиму надзвичайної ситуації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає агентство, демократи, які мають більшість у Палаті представників, скоріш за все, не підтримає ініціативу президента, що робить затвердження запиту Трампа у Конгресі малоймовірним.

"Президент Трамп завдав болі мільйонам американців і створив широкомасштабний хаос, коли безглуздо закрив уряд, щоб спробувати отримати кошти на його дорогу і неефективну стіну", - заявили спікер Палати представників Ненсі Пелосі і лідер демократів Чак Шумер.

"Конгрес відмовився фінансувати його стіну, і він був змушений визнати поразку і знову відкрити уряд. Те ж саме повторюватиметься, якщо він спробує це знову. Ми сподіваємося, що він отримав урок", - підкреслили вони.

Зазначається, що бюджет на 2020-й фінансовий рік має бути затверджений до 1 жовтня цього року, в іншому випадку може розпочатись новий "шатдаун".

Пропозиція Трампа щодо фінансування стіни на суму 8,6 млрд доларів передбачає виділення $5 млрд з бюджету Міністерства внутрішньої безпеки і $3,6 млрд - з бюджету Пентагону.

Пропозиція глави Білого дому також передбачає залучення більше 2,8 тисяч працівників правоохоронних та інших органів для посилення безпеки кордону, і 100 судових груп для розгляду імміграційних справ.

Нагадаємо:

  • Коаліція з 16 штатів США судиться з адміністрацією президента Дональда Трампа щодо його рішення оголосити надзвичайну ситуацію для залучення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.
  • Неурядова організація Public Citizen подала позов до суду в Вашингтоні, вимагаючи від імені трьох землевласників у Техасі та групи з охорони навколишнього середовища, заблокувати оголошення надзвичайного стану.
  • Раніше Трамп ввів режим надзвичайного стану у Сполучених Штатах, щоб отримати більше грошей для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.
  • Згідно із американським законодавством, надзвичайний режим надає президенту додаткові повноваження для боротьби з кризовими ситуаціями. Саме ці повноваження дозволять обійти Конгрес, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...