Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент анонсував нову людину в РНБО замість Гладковського

Вівторок, 12 березня 2019, 11:39
Президент анонсував нову людину в РНБО замість Гладковського

Президент Петро Порошенко анонсував призначення до Ради національної безпеки і оборони України керівника комісії з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва, раніше питаннями військово-технічного співробітництва займався Олег Гладковський.

Про це він заявив на форумі "Від енергоефективності до енергонезалежності", пише "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні я підпишу указ про одне дуже важливе кадрове призначення в Раду національної безпеки і оборони України людини, яка буде одночасно очолювати комісію з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва", - сказав він.

За його словами, в Україні з'явиться людина, "яка буде безпосередньо займатися питаннями переозброєння Збройних сил та інших військових формувань та питаннями співпраці України з НАТО".

Порошенко не назвав імені нового голови комісії.

На сайті президента поки немає документа про призначення.

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Нагадаємо:

  • У РНБО Гладковський відповідав за координацію військово-технічної і військово-промислової політики, функціонування оборонно-промислового комплексу, а також участь у Спільній робочій групі Україна — НАТО з оборонно-технічного співробітництва.
  • 4 березня Порошенко заявив, що підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони.
  • Також Порошенко звільнив Гладковського з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.
  • Олег Гладковський разом із Ігорем Кононенко є найближчими партнерами президента і керують бізнесом Порошенка після його обрання.
  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • 4 березня журналісти оприлюднили ще одну серію розслідування. У ній стверджувалося, що Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував "відкат" з розкрадання в оборонному комплексі у розмірі 30 тисяч доларів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування