Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія почала будувати свій "ізольований інтернет"

Вівторок, 12 березня 2019, 15:39

Міністерство оборони Росії взялося створювати мультисервісну транспортну мережу зв'язку, яка стане основою для "суверенного інтернету".

Про це повідомляє ZN.UA.

Відзначається, що для мережі створять власний пошуковик, електронний журнал обліку дій, а також свою систему ідентифікації користувачів.

Планується, що мережа буде повністю закрита від світового інтернету і не матиме точок обміну трафіком з ним.

Усю інформацію зберігатимуть на серверах Міноборони Росії, яке вже почало створювати територіально-розподільчі центри обробки даних.

Перший етап будівництва мережі мають закінчити до кінця року (до цього часу військові мають намір прокласти волоконно-оптичний кабель через Арктику), а повністю запустити "суверенний інтернет" – через 2 роки. Кошти на ці роботи вже заклали.

Нагадаємо:

  • У грудні 2018 року до Держдуми Росії внесли законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента Інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури.
  • 12 лютого 2019 року Держдума прийняла в першому читанні законопроект.
  • 20 лютого президент РФ Володимир Путін пояснив необхідність ізоляції російського інтернету так: "Вони ж там сидять, це ж їхній винахід, і все слухають, бачать і читають, що ви говорите, і накопичують цю інформацію, а так не будуть".
  • 10 березня у Москві пройшов мітинг проти ізоляції російського інтернету. Затримали 15 осіб.
  • Того ж дня, в мережі з'явилися фото "надгробку Путіну", нібито встановленого в Набережних Челнах.
  • На чорному кам'яному пам'ятнику була розміщена фотографія президента і напис: "1952-2019". "Путін поховав вільний інтернет – жителі Набережних Челнів поховали Путіна", – писали в соцмережах.
  • Також повідомлялося, що соцмережа "ВКонтакте" почала видаляти публікацій з фото "могили Путіна".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: