У СБУ спростували звинувачення Гриценка у "зриві" зустрічі з виборцями

Середа, 13 березня 2019, 02:56

У СБУ заявили, що повідомлення кандидата у президента Анатолія Гриценка про начебто цілеспрямоване перешкоджання проведенню його зустрічі з виборцями у Маріуполі 13 березня не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Антитерористичний центр при Службі безпеки України.

"По-перше, рівень терористичної загрози "Червоний" у регіоні діє на постійній основі із серпня 2016 року.

По-друге, план проведення командно-штабних та тактико-спеціальних навчань, де також передбачені антитерористичні навчання і в Маріуполі, був затверджений керівником АТЦ при СБ України за погодженням з командувачем ООС ще у грудні 2018 року", - йдеться у заяві.

У СБУ нагадали, що навчання за подібним сценарієм проводилися у Конотопі Сумської області наприкінці лютого цього року. 

"Антитерористичний центр при Службі безпеки України і надалі продовжить практику проведення антитерористичних навчань в умовах максимально наближених до бойових", - підкреслили у відомстві. 

"Колишній міністр оборони та претендент на посаду Верховного Головнокомандуючого мав би розуміти важливість таких заходів для національної безпеки. Тим більше, що проведення навчань не потребували скасування його зустрічі з виборцями.

І нарешті, порядок прийняття рішення та власне проведення самих навчань жорстко регламентовано нормативними актами залучених до них суб'єктів боротьби з тероризмом і не потребує жодних додаткових узгоджень", - заявили в СБУ.

Нагадаємо:

  • 12 березня кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що змушений скасувати зустріч із виборцями в Маріуполі через дії Служби безпеки України та вимагає відставки голови СБУ Василя Грицака.
  • За його словами, він був змушений скасувати заплановану на 13 березня зустріч через те, що "СБУ оголосила саме на день мого приїзду і на наступний за ним День добровольця найвищий "червоний" рівень терористичної загрози. І ввела в дію відповідні обмеження".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News