Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прослуховування СБУ не пов’язане з кандидатами у президенти – Нацполіція

Середа, 13 березня 2019, 22:00
Прослуховування СБУ не пов’язане з кандидатами у президенти – Нацполіція

У Нацполіції встановили, що спецоперація СБУ проводилась відповідно до ухвал Київського апеляційного суду та не пов’язана з жодним із кандидатів у президенти або їхнім оточенням.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції.

Зазначається, що правоохоронці здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом виявлення на даху одного з будинків на вулиці Білоруській у місті Києві коробки із спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

"Це могло свідчити про можливість незаконного використання обладнання та мало ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 359 Кримінального кодексу України (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації)", - зазначають у поліції.

"У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що працівники  СБУ дійсно здійснюють оперативно-технічні заходи за зазначеною адресою, однак вони ніяк не пов’язані з жодним із кандидатів у Президенти України або їх оточенням", - йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що вказані дії відбуваються законно на підставі ухвали суду стосовно особи, яка не має відношення до виборчої кампанії.

Читайте також: Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Нагадаємо:

  • 4 березня біля офісу Зеленського знайшли підозріле обладнання.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що мова йде про обладнання для прослуховування. Екс-радник Авакова нардеп Антон Геращенко натякнув, що апаратура може належати СБУ.
  • Служба безпеки сказала, що знайдена апаратура для прослуховування належить їй, але слухала СБУ не кандидата в президенти.
  • У Службі безпеки заявили, що не прослуховують кандидата у президенти Володимира Зеленського та звинуватили МВС у зриві спецоперації.
  • Пізніше у Міністерстві внутрішніх справ заперечили заяву Служби безпеки про те, що у МВС заздалегідь знали про здійснення таємної спецоперації СБУ.
  • Вибори президента України відбудуться 31 березня. 
  • Останні результати опитування свідчать, що Зеленський знову лідирує в президентському рейтингу, а чинний президент Петро Порошенко і лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко йдуть слідом майже нарівні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: