У США відкрито кримінальну справу з приводу договорів Facebook

Четвер, 14 березня 2019, 02:12

Прокуратура США веде кримінальне розслідування відносно договорів, які Facebook Inc уклала з деякими з найбільших світових технологічних компаній.

Про це, посилаючись на джерела, пише The New York Times.

Велике журі в Нью-Йорку зажадало пред'явлення в суді документів принаймні від двох відомих виробників смартфонів і інших пристроїв, пише газета, не називаючи їх, з посиланням на двох осіб, знайомих із запитами.

Обидві компанії вступили в партнерські відносини з Facebook Inc, отримавши широкий доступ до інформації сотень мільйонів його користувачів. Крім цих двох компаній, угоди з Facebook Inc укладали ще близько 150 компаній, у тому числі Amazon, Apple, Microsoft і Sony.

Угоди дозволяють цим компаніям бачити друзів користувачів, контактну інформацію та інші дані, іноді без запиту користувачеві на згоду.

При цьому видання відзначає, що за останні два роки Facebook припинив більшість партнерських відносин.

"Ми співпрацюємо зі слідчими і серйозно ставимося до цих розслідувань ... Ми надали публічні свідчення, відповіли на питання і пообіцяли, що будемо продовжувати робити це", - йдеться в заяві представника Facebook.

Нагадаємо:

  • Facebook потрапив у скандал через те, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica, що працювала на Дональда Трампа на виборах у США 2016 року, неправомірно отримала доступ до особистої інформації 87 мільйонів користувачів Facebook.
  • Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг визнав, що в його компанії не достатньо відповідально поставилися до безпеки, що призвело до  неналежного використання персональних даних громадян.
  • 22 травня на слуханні у Європарламенті Цукерберг запевнив, що компанія вживає заходи для унеможливлення втручання зовнішніх гравців у національні вибори в Європі та у вибори до Європейського парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News