Розкрадання оборонки: НАБУ каже, що відсторонило двох детективів

Четвер, 14 березня 2019, 13:29
Розкрадання оборонки: НАБУ каже, що відсторонило двох детективів

Національне антикорупційне бюро заявляє, що відсторонило від виконання посадових обов’язків двох детективів, які згадані у розслідуванні "Bihus.info" про розкрадання в "Укроборонпромі".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ у Facebook.

"Двох детективів, згаданих у журналістському розслідуванні Лесі Іванової, відсторонено на час проведення службового розслідування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що таке рішення прийняв директор НАБУ Артем Ситник з огляду на суспільний резонанс та після консультацій з членами Ради громадського контролю НАБУ й Управлінням внутрішнього контролю НАБУ. 

"Для максимальної ефективності службового розслідування та мінімізації ймовірного впливу і ризиків, я прийняв рішення відсторонити детективів, задіяних у підготовці листів, оприлюднених журналістами Bihus.info. Переконаний, у ситуації, що склалася, потрібно виважено підійти до аналізу фактів", - пояснив Ситник.

Він пообіцяв, що результати службового розслідування передасть до ДБР та повідомить про них громадськість.

Як повідомив Ситник в інтерв’ю BBC News Україна, йдеться про Олега Борисенка та Дмитра Литвиненка.

Читайте також: 

Розслідувач Леся Іванова про кейс Гладковського: У нас не було мети робити щось "під вибори"

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Нагадаємо: 

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • В "Укроборонпромі" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонив директорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання. 
  • У свою чергу в НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ. 
  • 27 лютого генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.
  • Олег Гладковський заявив, що справа, в якій фігурує його син Ігор, "штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів" і її намагаються використовувати у виборчій кампанії".
  • 4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.
  • Згодом видання "Bihus.info" заявило, що усі слідчі органи, включно з НАБУ, "зливали" справи по Гладковському за хабарі.
  • Олег Гладковський разом із Ігорем Кононенко є найближчими партнерами президента і керують бізнесом Порошенка після його обрання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування