Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РосЗМІ: Спостерігачами в Україні поїдуть 24 людини від Росії

П'ятниця, 15 березня 2019, 12:58

Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ включило 24 громадян Росії до складу місії короткострокових спостерігачів на президентських виборах в Україні.

Як заявляє російський ТАСС, про це повідомив прес-секретар бюро Томас Раймер.

"БДІПЛ тільки-но спрямувало у Центральну виборчу комісію України список імен, запропонованих державами ОБСЄ для участі в якості короткострокових спостерігачів у місії БДІПЛ зі спостереження за президентськими виборами в Україні", – зазначив він.

"У список включено імена 24 осіб, запропонованих Російською Федерацією в якості спостерігачів", – нібито заявив Раймер.

Нагадаємо:

  • Україна офіційно заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на своїх виборах: Верховна Рада ухвалила відповідне рішення 7 лютого.
  • 13 лютого Росія отримала запит БДІПЛ ОБСЄ на відрядження короткострокових спостерігачів.
  • Раніше ЦВК України відхилила заявки, подані БДІПЛ, на акредитацію двох довгострокових спостерігачів від Росії у складі цієї місії.
  • Перший заступник голови Верховної Ради та представник України у ТКГ Ірина Геращенко заявляла: "Ніяких російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах ні в яких міжнародних місіях в Україні не буде"
  • Короткострокові спостерігачі місій БДІПЛ здійснюють моніторинг безпосередньо в день голосування, довгострокові відстежують весь хід виборчого процесу до, під час і після виборів.
  • Вибори президента України призначено на 31 березня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування