Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол РФ про анексію Криму і захоплення Білорусі: не треба проводити паралелі

Понеділок, 18 березня 2019, 13:28

Посол Росії в Білорусі Михайло Бабич заявив, що проведення паралелей між так званою "кримською весною" і "поглибленням" російсько-білоруських відносин є цинічною інформаційною провокацією.

Про це заявив у понеділок на прес-конференції, присвяченій п'ятиріччю анексії Росією Криму, передає ТАСС.

За його словами, порівняння подій п'ятирічної давності в окупованому Криму з прагненням Росії поглибити союзні відносини з Білоруссю, що з'явилися в ряді ЗМІ  - інформаційна провокація.

"Ніякої кореляції між подіями в Криму в 2014 році і нашими відносинами з Республікою Білорусь навіть близько немає", - заявив посол.

При цьому Бабич відзначив, що російська сторона виходить з того, що сказав президент Білорусі Олександр Лукашенко, і не наполягає на визнанні анексії Криму Мінськом.

За його словами, посварити Росію і Білорусь не вдасться.

Нагадаємо:

  • У Міністерстві оборони Білорусі заявили, що з "метою забезпечення військової безпеки Союзної держави" з 18 по 22 березня проводиться спільне штабне тренування Об'єднаного командування регіонального угруповання білоруських і російських військ.
  • Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що як і раніше підтримує ідею створення союзної держави з Росією, однак у двох країн повинні бути рівні умови.
  • Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що в планах Росії приєднати Білорусь і впритул наблизиться до кордонів Західної Європи.
  • У Мінську подібні заяви назвали маренням "відставних службовців".
  • 19 грудня президент Росії Володимир Путін схвалив військову доктрину Союзної держави, до якої входять РФ і Білорусь.
  • Після цього голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив про завершення підготовки проекту Концепції зближення законодавств Росії та Білорусі.
  • Потім прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв створив робочу групу з інтеграції Росії і Білорусі.
  • На Заході вважають, що Путін, якому при владі залишилося не більше 5 років, шукає шляхи забезпечення свого подальшого впливу шляхом створення більш тісного союзу з сусідньою Білоруссю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування