Тимошенко заявила, що з оточення Лазаренка намагаються витягнути на неї компромат

Понеділок, 18 березня 2019, 23:11

Кандидат у президенти України Юлія Тимошенко заявила, що через Генпрокуратуру у США "намагаються ламати людей", щоб якийсь компромат про неї витягнути.

Про це вона сказала в ефірі "Радіо Свобода".

"У США вони намагаються ламати людей, які навколо Лазаренка, ламати людей, які в цих справах задіяні, для того, щоб якийсь компромат про мене витягнути. Сам по собі цей факт просто брудний і принизливий.

У той час, коли зараз, за даними якраз українських розслідувачів, мільярди "відмиваються" з оборонного бюджету України, вони хочуть сходити на 20 років назад і знайти на мене хоч якийсь компромат", - розповіла Тимошенко, коментуючи справу екс-прем'єра Павла Лазаренка, справу якого завершують слухати в США.

Водночас лідер "Батьківщини" підкреслила, що ані вона, ані компанії, які вона очолювала 20 років тому, не мають жодного стосунку до Лазаренка.

"Їм немає що мені пред'явити. Тому що мене перевірили Янукович, Азаров, їхні "пшонки", вони наймали міжнародні детективні агенції для того, щоб знайти в моїх діях як прем’єр-міністра хоч одну копійку корупції і порушення закону. Вони не знайшли", - додала вона.

Нагадаємо:

  • Лазаренка затримали у США у лютому 1999 року, коли він втік з України. У той час його також розшукувала Швейцарія.
  • У 2004 році Лазаренка засудили у США за звинуваченням у відмиванні грошей. Паралельно розслідували справа щодо активів Лазаренка в офшорах.
  • Екс-прем'єр України вийшов з в’язниці у США у листопаді 2012 року.
  • У грудні 2016 року заступник ген прокурора Євген Єнін заявив, що Україна розраховує отримати 280 мільйонів доларів із коштів Лазаренка.
  • У серпні 2018 року стало відомо, що Лазаренко спільно з правоохоронцями США розробляють угоду щодо "примирення" у справі про конфіскацію його активів.
  • У жовтні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що 75% роботищодо конфіскації коштів Лазаренка зроблено.
  • У грудні 2018 року Мін’юст США звинувачував Лазаренка у затягуванні переговорів щодо мирової угоди. На думку міністерства, він намагається затягнути процес до виборів президента України у 2019 році.
  • У Генпрокуратурі України заявляли, що варто лише Лазаренкові повернутися в Україну, як він буде арештований.
  • Федеральний суд округу Колумбія наразі вирішує, кому і коли дістануться 200 мільйонів доларів, які заморожені на рахунках екс-прем'єра України Павла Лазаренка.
  • Тимошенко з 1997 по 1999 рік була заступницею Лазаренка як голови партії "Громада".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування