Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС виділить 50 млн євро на безпеку Азовського узбережжя – Порошенко

Субота, 2 березня 2019, 15:21

Спеціальний проект Євросоюзу на підтримку безпеки на Азовському узбережжі через агресію РФ передбачає виділення 50 млн євро.

Про це повідомив президент Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку в Одесі, повідомляє Укрінформ.

"Спеціальний проект 50 млн євро спрямовується на Азовське узбережжя, підтримка Маріуполя, Бердянська, але і на Чорноморське узбережжя теж вистачить", - сказав Порошенко.

За його словами, немає жодної його зустрічі з керівництвом Євросоюзу, де б не йшлося про фінансову допомогу.

"Це є, на жаль, в зв'язку з агресією Російської Федерації в нейтральних водах Чорного моря", - підкреслив президент.

"Якщо ми не схибимо, якщо будемо об'єднані, якщо ми продовжуємо наш рух в Європу, кількість європейських проектів буде лише збільшуватися. І це не лише доступ до технічної допомоги, а доступ до величезних фінансових ресурсів", - сказав він.

Порошенко також пообіцяв кожному громадянину щомісячне поліпшення життя в найближчі п'ять років, передає Інтерфакс-Україна.

"Кожен громадянин України протягом наступних п'яти років відчує на власній кишені зростання не тільки економіки, а й зростання своїх фінансових можливостей. Кожен із нас, починаючи з цього року, відчуватиме, що життя кожного українця змінюється на краще щомісяця", - сказав президент.

Він зазначив, що ще три-чотири роки тому не міг цього обіцяти, оскільки по економіці країни "сильно вдарила війна, через яку Україна втратила майже чверть промислового потенціалу".

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:

  • 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень
  • "Суди" у Криму заарештували 24 українських військових, їх було перевезено до російських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".
  • Полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч.3 ст.322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування