У соціології Гриніва Порошенко все ще другий

Середа, 20 березня 2019, 15:30

Лідером президентського рейтингу залишається шоумен Володимир Зеленський, якого підтримує 20,5% тих, хто піде голосувати.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень "Социс" разом з Інститутом стратегічних досліджень та прогнозів "Янус" у середині березня.

Друге місце посідає чинний президент Петро Порошенко – 13,3%, третє – Юлія Тимошенко, за яку готові віддати свій голос 9,5% респондентів.

За Юрія Бойка готові проголосувати 6,9%, за Анатолія Гриценка – 6,2%, за Олега Ляшка – 4,1%. 

 

Разом з тим близько 25,7% виборців на даний момент ще не знають, за кого голосувати (серед тих, хто піде на вибори).

Найбільш ймовірними переможцями виборів більша частина респондентів вважає Петра Порошенка (25,5%) або Володимира Зеленського (25,1%).

На виборах до Верховної Ради українці найбільше підтримують партію "Слуга народу" (18,1%), БПП (10,7%) та ВО "Батьківщина" (9,9%).

Окрім цих партій, шанси потрапити до парламенту мають Опозицiйна платформа "За життя" (8,1%), "Громадянська позиція" (6,2%) та Радикальна партія Олега Ляшка (4,5%). 

 

Опитування проходило 9-14 березня. Методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) з використанням планшетів за місцем проживання респондента опитали 2 тисячі осіб в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей) від 18 років.

Статистична похибка дослідження не перевищує  2,1%.

Центр соціальних та маркетингових досліджень "Социс" курує політтехнолог президента Ігор Гринів.

Читайте також Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Нагадаємо:

  • Згідно з опитуванням, проведеним "Социсом" на початку березня, за Зеленського готові були голосувати 27,7% тих, хто визначився і має намір голосувати, за Порошенка – 19,6%, за Тимошенко – 14,8%.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News