Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК передало в поліцію дані про незаконні внески у фонд Гриценка

Четвер, 21 березня 2019, 13:03

Національне агентство з запобігання корупції передало до Нацполіції матеріали стосовно розпорядника виборчого фонду кандидата Анатолія Гриценка через можливе надходження понад 3 мільйонів гривень незаконних внесків.

Про це повідомила член НАЗК Наталія Корчак у Facebook.

"Матеріали щодо можливих ознак кримінального правопорушення стосовно розпорядника накопичувального рахунку виборчого фонду кандидата на пост президента Анатолія Гриценка, передані до Нацполіції", - написала вона.

За словами Корчак, НАЗК виявило порушення у здійсненні добровільних внесків до виборчого фонду – внески надійшли від осіб, які за законом, не мали права їх здійснювати.

"Загальна сума внесків, здійснених з порушенням, становить 3 мільйони 424 тисячі гривень", - написала член НАЗК.

Вона додала, що розпорядник зобов’язаний відмовитися від цих коштів упродовж 3 днів з дня, коли йому стало про це відомо. Після цього на підставі його заяви банк, в якому відкритий рахунок виборчого фонду, має перерахувати такий внесок до держбюджету.

"Наразі розпорядник зазначеного кандидата відмовився від отримання листа НАЗК щодо надходження внесків з порушеннями", - підсумувала Корчак.  

Читатайте також: Що треба знати виборцю про Анатолія Гриценка

"Батьківщина": хто ховається за "спонсорами" зі столичних околиць

Нагадаємо:

  • Раніше журналісти з'ясували, що мільйони гривень на діяльність "Батьківщини" нібито жертвують прості громадяни України, а деякі навіть не здогадуються про це.
  • Поліція почала розслідування про ймовірні маніпуляції із грошовими внесками на користь "Батьківщини".
  • Сама Тимошенко заявила, що підприємці фінансують партію через інших осіб, щоб уникнути переслідування.
  • Згодом журналісти з'ясували, що аідставні спонсори Тимошенко пов’язані з "газовою справою" нардепа-втікача Олександра Онищенка. 
  • У 2017 році НАЗК проводила перевірку внесків, які надходили на рахунок партії "Батьківщина".
  • За даними руху ЧЕСНО, "Батьківщина", яка тоді задекларувала 7,5 мільйонів гривень пожертвувань від громадян, часто фальсифікувала походження цих коштів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування