Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Тимошенко не раз зустрічалась з Аваковим перед виборами – "Схеми"

Четвер, 21 березня 2019, 22:23
Тимошенко не раз зустрічалась з Аваковим перед виборами – Схеми

Кандидат у президенти та лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко неодноразово відвідувала міністерство внутрішніх справ та зустрічалась з його головою Арсеном Аваковим перед виборами.

Про це повідомляється у розслідуванні "Схем".

"Так, у суботу 16 березня цього року – в день акції, організованої "Національним корпусом" і "Національними дружинами" – "Схеми" зафіксували, як "Мерседес" та автівка супроводу Тимошенко, заїхали на територію МВС без жодної перевірки. В той час, як інших при в’їзді – перевіряли з собаками", - розповідають журналісти.

 

Тимошенко перебувала у будівлі МВС близько години. Журналісти помітили, як машини лідера "Батьківщини" у такому ж складі виїхали з території відомства. На передньому сидінні знімальна група помітила саму Юлію Тимошенко.

За її словами у коментарі журналістам, вона пояснила, що ці зустрічі "присвячені тільки чесним виборам".

 

"Діючий президент думає, що він може купити вибори - не вийде. Вибори він не купить", – сказала Тимошенко.

На уточнення, як саме її приватні розмови з Аваковим допоможуть чесним виборам, кандидат відповіла:"Я подала дві заяви на ім’я Арсена Авакова про здійснення злочину. І кожен раз я спілкувалася на цю тему, щоби передати ці заяви, передати докази".

Водночас, публічно заяви про злочин лідер "Батьківщини" передавала в МВС у лютому, нагадують журналісти.

Також Тимошенко ухилилась від відповіді про долю Авакова у разі її перемоги.

"Ми забобонні всі, да? Ми віримо в те, що будь-які переговори треба вести тільки після перемоги. І взагалі мені здається, що в правильній моральній політиці не треба якісь домовленості, якісь кулуарні речі. Треба просто знати, що кожен робить свої справи, і я сьогодні дякую міністру внутрішніх справ", – відповіла Тимошенко.

Сам Аваков сказав журналістам, що як міністр він "спілкується майже з усіма кандидатами".

"Юлія Тимошенко як кандидат у президенти протягом останніх місяців неодноразово відвідувала МВС. Вона подавала заяви про порушення, надавала свідчення по справах, брала участь у слідчих діях, зверталася про надання особистої охорони тощо. У тому числі вона мала зустрічі із міністром внутрішніх справ", – зазначив Аваков.

У свою чергу, питання про збереження своєї посади він вважає таким, що виходить за межі компетенції президента.

"Які там будуть прізвища – вирішуватиме нова коаліція. Щодо висловлювань пані Тимошенко, то вона лише підтримала позицію МВС щодо забезпечення законності виборів та недопущення фальсифікацій, і це є абсолютно адекватна реакція кандидата, який прагне отримати чесну і легітимну перемогу", – заявив міністр внутрішніх справ.

Водночас журналісти зауважують, що внутрішні протистояння між СБУ і Генпрокуратурою з МВС та Нацполіцією все частіше помітні назовні.

"Причина цьому – політика. Тож і загострення перед виборами – прогнозоване. Служба безпеки та Генеральна прокуратура – це вертикаль глави держави, креатури президента Петра Порошенка, які грають на його боці. По іншу сторону – МВС і підпорядкована йому Нацполіція. Партнер Порошенка по коаліції Арсен Аваков, схоже, вже давно грає свою гру, самостійну від президента. І на цих виборах він як політик, вочевидь, зробив ставку не на нього – а на інших лідерів президентських перегонів", – заявляють журналісти.

Читайте також: Привид Авакова, або #КомандаПорошенка і чесні вибори

Нагадаємо:

  • Юлія Тимошенко коментуючи майбутнє очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова за її можливого президентства, заявила, що першочергове завдання президента "це не дєвочек мінять".
  • Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті в суспільстві. За словами міністра, "це не політика, і не виборча кампанія - це бл*дство".
  • У поліції наголосили учасникам виборчих перегонів, що працюють поза політикою.
  • Станом на 24 лютого правоохоронці зареєстрували 1871 звернення про порушення, що стосуються виборчої кампанії, порушено 89 кримінальних проваджень.
  • Штаби кандидатів у президенти лідери "Батьківщини" Юлії Тимошенко та чинного президента Петра Порошенко звинувачують одне одного в підкупі виборців.
  • Тимошенко вважає главу Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова найкращим борцем із фальсифікацією виборів.
  • Вибори президента пройдуть у неділю, 31 березня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування