Українська сторона спробує відкрити ще один проїзд на окупований Донбас

П'ятниця, 22 березня 2019, 11:59

Представник України в Тристоронній контактній групі у Мінську Євген Марчук заявив, що  у неділю, 24 березня, українська сторона має намір відкрити контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте" в Луганській області.

Про це він сказав на брифінгу у п'ятницю.

За його словами, сенс відкривати КПВВ є тільки у тому випадку, якщо він буде працювати в обидва напрямки.

"Обидві сторони (українська сторона та проросійські бойовики - ред.) мають забезпечити для цього ряд речей - відремонтувати дороги, провести розмінування, забезпечити медичну допомогу... Це мають робити синхронно", - сказав він.

"24 березня українська сторона, здається, вже втретє вийде з усім функціоналом, з наміром відкрити КПВВ", - додав Марчук.

Як зазначила віце-спікер парламенту та представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко,  Україна продемонструє повномасштабну готовність відкрити КПВВ. Зокрема у неділю зранку там мають бути присутні українські військові, медики, патруль ОБСЄ та представники Міжнародного комітету червоного хреста.

Вона висловила сподівання, що Росія дасть відмашку бойовикам на Донбасі, щоб вони і зі свого боку зробили все можливе для того, щоб КПВВ "Золоте"запрацювало.

Нагадаємо:

  • Раніше неодноразово повідомлялося, що бойовики ОРЛО блокують відкриття КПВВ "Золоте" через лінію зіткнення, чим ускладнюють гуманітарну ситуацію на окупованому Донбасі.
  • КПВВ у Золотому з боку підконтрольної Україні території уперше був відкритий у березні 2016 року, але бойовики тоді оголосили це відкриття провокацією.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News