Поліція про акцію Нацкорпусу: спокійно, але поліцейській подряпали обличчя

Неділя, 24 березня 2019, 08:29

Акція Нацкорпусу в суботу в Києві пройшла спокійно, однак керівник поліції діалогу отримала подряпину на обличчі.

Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба НПУ.

Він нагадав, що акція розпочалася на Майдані Незалежності, а потім учасники пройшли до Адміністрації президента, де провели мітинг.

"На Банковій ініціативна група на чолі з народним депутатом передала звернення президенту. Загалом акція пройшла спокійно, однак, коли жбурляли вінки, подряпину на обличчі отримала керівник поліції діалогу. Людину, яка жбурляла вінок, запросимо до управління поліції і надамо юридичну оцінку її діям", - зазначив Крищенко.

"За остаточними підрахунками, в акції взяли участь близько 6 тисяч осіб", - зазначили в поліції.

До охорони правопорядку було залучено 1,5 тисячі правоохоронців.

Разом з тим, керівник Нацкорпусу Андрій Білецький повідомив, що найближчим часом більше не планується масових акцій.

"Будемо виходити в поле, боротись із незаконними агітаційними сітками, фальсифікаціями виборів, які робляться на гроші, в тому числі вкрадені на крові солдатів. Це була остання на найближчий час акція на Банковій, тепер ми переходимо до боротьби з режимом мародерів по всій країні, регіонах, областях та містах", – цитує Білецького сторінка Нацкорпусу в Facebook.

Там також повідомляється, що в акції у суботу взяли участь понад 10 тисяч осіб.

Нагадаємо:

  • У суботу на Майдані Незалежності в Києві прихильники Нацкорпусу провели акцію з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів справи про розкрадання в оборонному секторі. 
  • Після цього учасники вирушили до адміністрації президента, де через заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса передали свої вимоги президенту.
  • 16 березня у центрі Києва учасники акції, організованої "Нацкорпусом" з вимогою покарати винних у розкраданнях в оборонному комплексі, рушили з Майдану Незалежності до адміністрації президента через Європейську площу. Під час акції учасники скандували "Свинарчуків за ґрати!" та закидали АП з імпровізованої рогатки іграшковими свинями.
  • 9 березня представники "Нацкорпусу" влаштували у Києві першу акцію з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", у яких звинувачують оточення президента України, зокрема Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).
  • Відтоді протести і акції проходили у різних містах України.
  • Сутички також траплялися у містах, де перебував президент Петро Порошенко, активісти намагалися прорватися до нього під час його виступу.
  • Зокрема, 19 березня перед зустріччю Порошенка із виборцями в Івано-Франківську стались сутички між представниками "Національних дружин" і "Національного корпусу" з правоохоронцями.
  • До цього аналогічні сутички 9, 10 і 16 березня відбувались біля Адміністрації президента, у центрі Києва, у Полтаві та Черкасах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування