На виборах готуються до 3 форс-мажорів

Понеділок, 25 березня 2019, 10:32

У виборчих штабах трійки лідерів побоюються у день голосування кількох форс-мажорів: виходу вперед політиків, які за соцопитуванням поки пасуть задніх, і зриву голосування "Нацкорпусом".

Про це йдеться в статті "Української правди" "Я. Ти. Він. Вона. Який "План Б" у Порошенка, Тимошенко і Зеленського".

Відзначається, що через скандал щодо розкрадання оборонки, де фігурує бізнес-партнер президента Олег Гладковський, кандидат Анатолій Гриценко може стати для Західної України прийнятним "другим вибором" замість Порошенка.

Ще одним, поки не очевидним, але можливим сценарієм, є повернення Юрія Бойка у ролі "єдиного кандидата від Півдня і Сходу".

Візит до Москви Бойка і Віктора Медведчука не лише обурив проукраїнську громадськість, але і нагадав прихованим симпатикам РФ, хто тут насправді "друг Росії".

"Якщо Бойку вдасться за останній тиждень до виборів повернути собі роль "єдиного кандидата" від проросійської "опозиції", в нього є шанс вийти у другий тур", - йдеться у статті.

Третім варіантом розвитку подій, про який у штабах говорити не хочуть, але до якого готуються всі, називають можливий зрив голосування.

Серйозність такого сценарію можна довести листом послів країн G7 до міністра МВС Арсена Авакова, в якому вони попереджали про неприпустимість зриву виборів різними парамілітарними групами.

Найбільше можливого зриву виборів активістами "Нацкорпусу" чи подібних організацій бояться у штабі Порошенка.

"Та все, що завгодно, може бути. Ми самі сидимо на ножах. Боїмося всього. А раптом десь теракт? А що, як "Нацкорпусу" дах остаточно знесе, і вони підуть на реальне загострення?", - озвучив можливі варіанти один із чільних штабістів Порошенка.

Також у глави держави побоюються, що Тимошенко у випадку програшу "почне качати вулицю вже 31 числа".

"А хто буде захищати дільниці чи ОВК, якщо якісь "дружини" захочуть зірвати там голосування? Аваков. Чи захоче він? Та і чи зможе? Що робити, якщо він скаже, наприклад, що поліція не може розганяти людей, обурених "масштабними фальсифікаціями"? Що тоді? Це удар по нас, це сумніви у легітимності влади, це ми вибори будемо до осені рахувати", – розповіли у штабі Порошенка. 

Нагадаємо:

  • Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня.
  • Участь у них візьмуть 39 кандидатів. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News