В РФ показали "перебіжчика з СБУ", який звинувачує Київ у катастрофі MH17

Понеділок, 25 березня 2019, 11:43

У Росії влаштували прес-конференцію такого собі Василя Прозорова, якого називають перебіжчиком зі Служби безпеки України.

Вона пройшла в МІА "Россия сегодня" 25 березня.

За словами Прозорова, він працював в СБУ з 1999 до 2018 року, а з травня 2014 року числився в центральному апараті, штабі АТО.

"З квітня 2014 я добровільно з ідеологічних мотивів сприяв РФ в отриманні інформації", - цитує Прозорова "РИА Новости".

Екс-співробітник СБУ заявив зокрема, що до катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі причетна українська сторона.

"Моє особисте переконання, воно підтверджується інформацією, до катастрофи Boeing причетна українська сторона", - сказав він.

Своє "особисте переконання" Прозоров пояснює тим, що після падіння Boeing була "феноменально швидка реакція українського керівництва".

"Однозначно склалася думка, що президент (Петро) Порошенко і його прес-служба знали заздалегідь про це", - зазначив він.

На думку вказаного Прозорва, до катастрофи Boeing причетні двоє людей: "нинішній заступник голови адміністрації Порошенка, колишній начальник департаменту контррозвідки Валерій Кондратюк і нинішній начальник головного управління розвідки міністерства оборони Василь Курбатов".

"Українська правда" звернулася за коментарем до прес-служби СБУ.

Нагадаємо:

  • 25 березня Служба безпеки України святкує 27-ту річницю створення.
  • 17 липня 2014 року "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам - ​​Куала-Лумпур, впав у захопленій росіянами Донецькій області - всі 298 людей загинули.
  • 24 травня JIT оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, яка базується в російському місті Курськ.
  • В результаті Австралія та Нідерланди підтвердили, що Росія несе відповідальність за збиття пасажирського літака.
  • Нідерланди розглядають можливість позову проти Росії в міжнародний суд у справі про катастрофу в 2014 році в небі над Донбасом малайзійського "Боїнга" рейсу MH17.
  • У листопаді 2018 року рідні 55 жертв катастрофи рейса MH17 подали позов до Європейського суду з прав людини проти Росії, звинувативши Москву в порушенні їх основних прав і в саботажі слідства.
  • Росія заперечує будь-яку причетність до катастрофи.
     

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...