Мільйонні пожертви "Батьківщині": підозрювану відпустили під зобов’язання

Вівторок, 26 березня 2019, 17:06

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання підозрюваній у незаконному фінансуванні партії "Батьківщина".

Як повідомила "Українській правді" речниця столичної прокуратури Надія Максимець, суд задовольнив клопотання прокурорів.

"Запобіжний захід обрано терміном на 2 місяці. При цьому суд поклав на неї обов`язки прибувати на виклик слідчого та прокурора, не відлучатися з населеного пункту, де вона проживає (Київ), повідомляти про зміну місця проживання", – сказала Максимець.

Вона пояснила, що санкція інкримінованої статті (ч. 4 ст. 159-1 Кримінального кодексу) не дозволяє просити варту для підозрюваної.

"Але якщо вона порушуватиме обов`язки, до неї може бути застосований більш суворий запобіжний захід. І це було їй роз’яснено у рішенні суду", – додала Максимець.

Нагадаємо:

  • 25 березня прокуратура і СБУ повідомили про підозру жінці, яка анонімно внесла на рахунки партії "Батьківщина" понад 2,2 мільйона гривень.
  • Видання Bihus.info дізналося, що підозру за анонімне фінансування партії "Батьківщина" оголосили киянці Анастасії Гребенюк, матір якої працює у "ПриватБанку".
  • Раніше журналісти з'ясували, що мільйони гривень на діяльність "Батьківщини" нібито жертвують прості громадяни України, а деякі навіть не здогадуються про це.
  • Поліція почала розслідування про ймовірні маніпуляції із грошовими внесками на користь "Батьківщини".
  • Сама Тимошенко заявила, що підприємці фінансують партію через інших осіб, щоб уникнути переслідування.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування